Från Nyhetsmorgon

Färska ostar

Du behöver

Grönsaks- och vitlöksost:

  • 1 l filmjölk
  • 5 dl gräddfil
  • 5 dl keso
  • hackad paprika
  • hackad gräslök
  • salt och peppar
  • vitlök
  • ev kesella

Färsk mögelost:

  • 1 st ostmassa
  • 2 dl mögelost t ex Rouqefort ädelost
  • 5 dl kesella gourmet
  • salladskrydda
  • hackad persilja
  • salt

Apelsinkeso:

  • keso
  • apelsinjuice
  • apelsinskal

Äppelkeso:

  • keso
  • äppelmos
  • finhackat äppelskal

Gör så här

  1. Grönsaks- och vitlöksost: Värm filmjölk och gräddfil till 45-50 grader. Sila massan genom en silduk. Blanda massan med keso och övriga ingredienser.
  2. Tillsätt ev lite kesella för att få en fin konsistens, smaka av.
  3. Färsk mögelost: Blanda ostmassan med kesella och tillsätt riven mögelost, hackad persilja och kryddor. Smaka av.
  4. Apelsin- eller äppelkeso: Blanda keso med apelsinjuice/apelsinskal eller
  5. Äppelmos/finhackat äppelskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept