Från Nyhetsmorgon

Stekt kycklinglever på ljummen sallad

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 påse valnötter (50 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • Sallad:
  • 500 g blandad sallad, t ex rosé, frisée, endive
  • 1 st rödlök
  • 10 st färska champinjoner
  • ädelost

Gör så här

  1. Stek kycklinglevern hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Lyft upp på hushållspapper. Lägg valnötterna i pannan. Fräs en kort stund. Tillsätt balsamvinäger.
  2. Skölj salladen och dela i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj och skiva champinjonerna. Lägg upp sallad, lök och champinjoner. Fördela lever och valnötter ovanpå. Skeda över vinägretten från stekpannan och bryt över ädelosten. Serveras med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept