Från Nyhetsmorgon

Päronsallad med hasselnötter och roquefort

30 min
4
Päronsallad med hasselnötter och roquefort
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 4 st päron
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st pressade citroner
  • 0,5 l vatten
  • 200 g roquefortost
  • 50 g hasselnötter
  • 1 huvud ekbladssallad
  • 1 dl hasselnötsolja
  • salt
  • vitpeppar
  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala päronen, dela på längden och ta ur kärnhusen. Måtta upp socker, vitt vin, pressade citroner och vatten i en kastrull och koka upp till en lag (se till att allt socker är löst). Lägg i päronen och låt dem sjuda i lagen tills de är mjuka och ställ sedan undan kastrullen så att lagen och päronen svalnar.
  2. Strö ut nötterna i en form och rosta dem i cirka 5 minuter. Hacka dem sedan.
  3. Plocka och skölj salladen och lägg den i en skål. Lägg över bitar av roquefort, nöthacket och ringla över hasselnötsolja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp päronen på tallrikar och fördela salladen över. Garnera med körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept