Från Nyhetsmorgon

Älgbiffar med lagerbladspotatis

Du behöver

Älgbiffar:

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 400 g älgfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 knippa hackad färsk timjan
  • salt och peppar

Lagerbladspotatis:

  • 10 st potatisar
  • 10 st lagerblad
  • smör och ströbröd
  • salt

Lingonbräserad purjolök:

  • 1 st purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 dl viltfond (fond + vatten)
  • 1 dl lingon
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lagerbladspotatis: Skala jämnstora potatisar. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ställ potatisen med skivorna uppåt i en ugnssäker form. Stick ner lagerblad i varje potatis. Strö på ströbröd och klicka över smör. Stek potatisen i 225 grader i ca 45 min. Salta på potatisen mot slutet av stekningen.
  2. Älgbiffar: Blötlägg ströbrödet i mjölken. Skala, hacka och fräs löken i matfett i en stekpanna. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna Forma 8 st pannbiffar och stek i en stekpanna.
  3. Lingonbräserad purjolök: Skölj och skär purjolöken i 2 dm långa strimlor. Stek purjolöken mjuk i smör. Häll på fonden och låt koka ihop. Tillsätt lingon, smaka av med salt och peppar. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept