Från Nyhetsmorgon

Timjanstekt lamm med grillad potatis, citron- och vitlökssmör

Timjanstekt lamm med grillad potatis, citron- och vitlökssmör
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
1h
4

Du behöver

Timjanstekt lamm:

  • 800 g lammkotlettrad, eller kotletter
  • 10 g timjan

Grillad potatis:

  • 8 st medelstora potatisar

Citron- och vitlökssmör

  • 0,5 st citron, raspat skal och pressad
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 100 g osaltat smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader. Putsa lammet, krydda med salt och peppar. Bryn det sedan runt om hastigt i en het stekpanna. Plocka bladen från timjankvistarna och lägg dem på köttet.
  2. Sätt in köttet i ugnen och låt det baka färdigt, det tar cirka 20 minuter.
  3. Dela potatisarna på längden, pensla snittytan med olivolja, salta och peppra. Grilla snittytan i en het grillpanna och baka sedan klart i en 200 grader varm ugn i cirka 20 minuter.
  4. Lägg smör, vitlök och citron i en bunke. Vispa smöret vitt och luftigt med en elvisp. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept