Från Nyhetsmorgon

Lövbiff med potatismos och syltad höstsvamp

4

Du behöver

  • 4 st lövbiffar à 150 g
  • salt och peppar
  • 1 msk margarin eller smör

Syltad höstsvamp:

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st kanelstång
  • 2 st stjärnanis
  • 3 dl blandad höstsvamp
  • Potatismos:
  • 12 st potatisar
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör el margarin
  • färskriven pepparrot efter smak
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Syltad höstsvamp: Koka upp socker, ättika, vatten, stjärnanis och kanel. Låt svalna. Skölj svampen. Lägg i svampen i marinaden och låt stå ca 1 tim före servering.
  2. Potatismos: Skala och skär potatisarna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk tillsatt med smör, lite i taget. Arbeta moset tills det blir poröst. Smaksätt med riven pepparrot, salt och peppar.
  3. Stek lövbiffarna i het panna. Servera svampen på biffarna och moset till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept