Från Nyhetsmorgon

Clam chowder med isterband

4

Du behöver

  • 2 st isterband
  • 1 st gul lök
  • 4 st kokta potatisar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kg blåmusslor
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 0,5 knippa persilja

Gör så här

  1. Stek isterbanden i stekpanna. Låt dem svalna.
  2. Skala och skiva löken. Skiva den kokta potatisen. Fräs lök och potatis i olivolja tillsammans med pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt isterbanden.
  3. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de är väl slutna. Lägg i musslorna i potatis- och lökfräset. Fräs sedan ytterligare någon minut. Tillsätt vin och grädde. Låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig. Krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept