Från Nyhetsmorgon

Svamp- och potatisfritata med mozzarella

Du behöver

  • 500 g blandsvamp, rensad
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 8 st ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk blandade örter, grovhackade
  • 8 st kokta potatisar
  • 200 g mozzarella
  • 20 g smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, grädde och örter. Salta och peppra. Skiva potatisen och riv mozarellan på ett rivjärn. Stek potatisen i en teflonpanna, tillsätt äggblandningen och rör om så att fritatan blir luftig. När äggen nästan koagulerat (stelnat), strös mozarellan över fritatan.
  2. Stek svampen och löken i en separat stekpanna i lite smör, salta och peppra. Fördela svampen på fritatan. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept