Från Nyhetsmorgon

Rimmad torsk i kräftbujong

Du behöver

  • 5 dl torrt vitt vin
  • 1 pkt vanliga kräftor
  • 1 st gurka
  • 2 st fänkål
  • 2 st lökar
  • 2 st vitlökar
  • 10 st tomater
  • 1 st dillstjälkar
  • 4 st lagerblad
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • salt, peppar
  • 1 kg filéad torsk
  • 6 msk socker
  • 3 msk salt
  • blomspruta

Gör så här

  1. Skala kräftorna, spar stjärtarna och krossa skalen. Skär grönsakerna i centimeterstora bitar. Värm oljan i en kastrull. Lägg de krossade skalen i kastrullen. Sautera dem i 10 minuter.
  2. Tillsätt därefter alla ingredienser förutom äppelcidervinäger och dillstjälk. Koka under lock i ca 20 minuter. Sila och tillsätt dillstjälken. Låt svalna. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  3. Tillagning fisk:
  4. Skär fisken i portionsbitar. Blanda socker och salt, strö över fisken på båda sidor. Spruta över vatten med en blomspruta. Låt vila ca ½ timme. Torka av fisken, koka eller stek den snabbt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept