Från Nyhetsmorgon

Halstrad lax med svamp- och zucchinipytt

4

Du behöver

  • 500 g laxfilé

Persiljesås:

  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk maizena
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Svamp- och zucchinipytt:

  • 2 st zucchinifrukter
  • 4 dl blandad svamp
  • 1 st rödlök
  • 1 msk matolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Persiljesås: Koka ihop buljong och grädde. Red med maizena utrört i lite vatten. Låt koka i ca 1 min. Tillsätt hackad persilja och smaka av med salt och peppar.
  2. Svamp- och zucchinipytt: Skölj och tärna zucchinin. Skölj och tärna svampen. Skala och hacka löken. Stek zucchini, svamp och lök i matolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Halstra laxen med skinnsidan ner. Klart att servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept