Från Nyhetsmorgon

Halstrad gös med potatiskompott

4

Du behöver

  • 500 g gösfilé
  • citronklyftor

Potatiskompott:

  • 10 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 st röd paprika
  • 1 påse färsk spenat (ca 200 g)
  • 1 dl riven västerbottenost
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Potatiskompott: Skala och tärna potatisen. Skala och finhacka löken. Fräs potatis och lök i smör. Häll på buljongen lite i taget. Låt koka i ca 15 min. Skölj och tärna paprikan. Skölj och dela spenaten i mindre bitar. Tillsätt paprika, spenat och ost till potatis- och lökblandningen. Låt koka ytterligare en stund och smaka av med salt och peppar.
  2. Halstra gösen i het panna och servera genast med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept