Från Nyhetsmorgon

Friterad strömming med tomat- och olivrisotto

4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • salt och peppar
  • vetemjöl
  • olja till fritering
  • Risotto:
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl tomatjuice
  • 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl avorioris
  • 15 st gröna oliver med sardeller
  • 2 st tomater
  • parmesanost
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Risotto: Skala och finhacka löken. Koka upp tomatjuice och hönsbuljong. Fräs lök, vitlök och ris i olivolja på låg värme till riset vitnat. Häll på juice och buljongblandningen. Låt sjuda i ca 20 min. När riset är klart, rör ner oliver och tärnade tomater. Håll varmt under lock tills strömmingen är klar.
  2. Tillsätt parmesanost och smör strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
  3. Doppa strömmingsfiléerna i vetemjöl blandat med salt och peppar. Hetta upp oljan i en gryta. Fritera strömmingarna i oljan tills de är guldbruna. Fritera några fiskar åt gången. Servera med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept