Från Nyhetsmorgon

Potatis- och parmesansoppa med linser och basilika spetzle

Du behöver

Soppa:

  • 3 st små skalade potatisar
  • 100 g parmesanost
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st timjankvistar
  • 4 dl Friggs grönsaksbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 st citron
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 st spansk peppar
  • 1 dl vitt vin

Spetzle:

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg
  • 3 msk vatten
  • 1 kruka basilika
  • 5 kvistar bladpersilja
  • 2 tsk olivolja
  • smör till stekning
  • 0,5 dl röda linser
  • 3 st timjankvistar

Gör så här

  1. Soppa:
  2. Skiva schalottenlöken, vitlöken, chilin och potatisen. Fräs i olivolja. Häll i vattnet, buljongen, vinet och grädden samt kryddorna och stjälkarna från basilikan. Koka tills potatisen är mjuk, mixa i parmesanosten. Sila och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Spetzle:
  4. Blanchera örterna och mixa slätt med vattnet. Blanda saltet med mjölet. Vispa ihop äggen och blanda sedan med mjölet, olivoljan och örtvattnet till en smidig deg. Skrapa sedan degen genom ett lock med
  5. Hål ned i kokande vatten (eller skeda ned i vattnet) lyft spetzlen och kyl av i isvatten. Stek på innan servering. Koka linserna i vatten med timjankvistarna, servera med spetzlen i botten av tallriken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept