Från Nyhetsmorgon

Stekt sidfläsk och rotmos

40 min
4
40 min
4

Du behöver

  • 400 g skivat sidfläsk
  • 0,5 st kålrot (ca 500 g)
  • 3 st morötter
  • 8 st potatisar
  • 2 msk smör
  • 3 dl kalvbuljong (buljong+vatten)
  • 0,5 knippe persilja
  • 0,5 knippe gräslök
  • 2 kvistar basilika
  • 1 kvist timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala kålroten, potatisarna och morötterna och skiva dem i centimeterstora bitar. Lägg i kokande lättsaltat vatten i en gryta och koka cirka 30 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Slå av kokspadet och spara det. Mosa potatisen och rotfrukterna. Späd med spadet till lagom konsistens. Smaka av med en matsked smör, salt och peppar.
  3. Örtbuljong: Koka upp kalvbuljongen med örterna och låt koka i 2 minuter. Klicka ner en matsked smör och smaka av med salt.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket. Lägg upp det tillsammans med rotmoset och buljongen, njut!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept