Från Nyhetsmorgon

Stenbitspaté med käringöröra

6

Du behöver

Stenbitspaté:

  • 4 hg stenbitsfiléer
  • 150 g stenbitslever
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk finhackad dill
  • salt och peppar

Kärringöröra:

  • 2 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl stenbitsrom
  • 1 st rödlök
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stenbitspaté: Mal ner fisken fint i matberedare. Blanda i resten av ingredienserna, dock ej levern. Blanda väl. Smörj lämplig plåtform. Häll i hälften av smeten. Lägg därefter i lagom stora bitar av levern. Häll på resten av smeten och täck formen med folie. Baka i ugn 175° i 30 min.
  2. Låt kallna, stjälp upp garnera vackert. Servera med kärringöröra.
  3. Kärringöröra: Finhacka rödlöken, äggen samt dillen. Blanda alla ingredienser och smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept