Från Nyhetsmorgon

Stekta pilgrimsmusslor med linser

6

Du behöver

  • 3-4 pilgrimsmusslor per person
  • lite färsk eller torr pasta

Ingredienser, garnityr:

  • 60 g gröna linser
  • 1 msk finhackad morot
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk finhackad rotselleri
  • 60 g smör
  • 60 g vispgrädde

Ingredienser, sås:

  • 0,4 l höns- eller kycklingfond
  • 50 g smör
  • (1 msk tryffeljuice)
  • sherryvinäger

Gör så här

  1. Blötlägg linserna i vatten i cirka 24 timmar. Bryn (mycket lätt, nästan koka) moroten, schalottenlöken och rotsellerin i smöret. Lägg i linserna och häll sedan på fågelfonden. Koka lätt i cirka 30 minuter, eller till dess blandningen nästan kokat ihop. Avsluta med att smaka av med tryffeljuice (kan uteslutas), lite sherryvinäger och eventuellt peppar och salt.
  2. Dela pilgrimsmusslorna på mitten (skiva dem). Beräkna 6-8 skivor per person om denna rätt serveras som varmrätt. Stek pilgrimsmusslorna i olivolja tills de blir gyllenbruna på ytan. Stek i medelvarm panna, olivolja tål inte hög värme.
  3. Lägg upp de stekta pilgrimsmusslorna i en ring på tallriken. Lägg grönsakerna och linserna i mitten. Låt lite av såsen och grönsakerna rinna över musslorna. Garnera med lite färsk eller torkad pasta som kokats i lättsaltat vatten och smakats av med lite smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept