Från Nyhetsmorgon

Moscuadopannacotta med rödvinskokta vinterfrukter

8

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 90 g moscuadosocker (Det går även bra med farinsocker.)
  • 1 st vaniljstång
  • 10,5 st gelatinblad
  • 2 dl rödvin
  • 80 g råsocker
  • 1 st kanelstång
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st stjärnanis
  • 3 st svartpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 st kryddnejlika
  • 100 g katrinplommon
  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g äpplen, skalade och klyftade

Gör så här

  1. Börja gärna med desserten dagen innan servering. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden med socker och den delade och urskrapade vaniljstången. Tillsätt de urvridna gelantinbladen och dra genast till sidan. Låt stå en stund och dra för att få fram mer smak av vaniljen innan den silas genom en finmaskig sil. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen. Koka rödvin, råsocker och alla kryddor till en lag. Häll den över frukterna och låt stå i kyl och dra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept