Från Nyhetsmorgon

Clementine-yoghurtmousse med rostade pecannötter

Du behöver

  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 150 g florsocker
  • 4 st clementiner
  • 4 st gelatinblad
  • 40 g rostade pecannötter

Gör så här

  1. Riv det oranga av skalet på de tvättade clementinerna.
  2. Skala mandarinerna och pressa ur saften i en råsaftcentrifug, eller
  3. Genom att mixa och sila. Blötlägg gelatinbladen.
  4. Blanda matlagningsyoghurt, florsocker, pressade clementiner och clementin-
  5. Skal. Tag cirka 1 dl av vätskan, värm och smält gelatinet i det. Blanda med
  6. Resten av yoghurtblandningen. Fyll moussen i glas att stelna i
  7. Kylskåpet. Toppa med hackade pecannötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept