Från Nyhetsmorgon

Wraps med grillad kyckling och curryremoulad

Du behöver

  • 4 st vetetortillas
  • 4 st kycklingfiléer
  • Majonnäs:
  • 0,5 st gul lök
  • 1 msk curry
  • juicen av 0.5 citron
  • 1 st äggula
  • 2 dl matolja
  • 100 g grönsakspickles
  • 1 st grönt äpple
  • 0,5 huvud romansallad
  • 2 st plommontomater
  • 1 st rödlök
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka den gula löken, fräs lök och curry i lite smör utan att det tar färg. Lyft åt sidan och låt det svalna. Häll av vätskan från picklesen och finhacka grönsakerna. Äggula, citronjuice och curry och lökblandningen läggs i en hushållsmixer. Tillsätt oljan i en jämn stråle när ni mixar. Smaka av currymajonnäsen med salt och peppar. Blanda i de hackade grönsakerna.
  2. Skölj och skär salladen i bitar. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skiva äpplet tunt.
  3. Skala och skiva rödlöken.
  4. Dela kycklingen längs med så att ni får två stycken tunna filéer. Pensla kycklingen med olja, salt och peppar. Grilla kycklingen i en het grillpanna, ett par minuter på varje sida.
  5. Vid servering:
  6. Lägg ut tortillabröden, lägg på salladsingredienserna på mitten av brödet, sedan remouladen och sist kycklingen (varm eller kall). Vik ihop brödet till ett paket och lägg en servett runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept