Från Nyhetsmorgon

Vitlöksspäckad harsadel med sardellsås

8

Du behöver

  • 2 st harsadlar
  • 50 g finhackade morötter
  • 50 g hackad gul lök
  • 50 g finhackad rotselleri
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 8 st vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad persilja
  • 200 g osaltat smör

Sås:

  • 1 dl harfond
  • 4 st sardeller
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk fransk senap
  • 200 g osaltat smör
  • 1 dl rött vin
  • 4 dl vatten

Gör så här

  1. Putsa harsadlarna väl. Skala vitlöken och skär den i stavar. Späcka
  2. Sadlarna med vitlök. Smörj en ugnsplåt och lägg de hackade grönsakerna i
  3. Botten. Lägg harsadlarna ovanpå och stek i 275 grader ugnsvärme i ca 20
  4. Minuter. Ös då och då med smält smör.
  5. Strö den hackade persiljan över ett ark smörpapper. Vira in sadlarna i
  6. Smörpappret och låt de vila. Håll paketet varmt.
  7. Sås
  8. Tag grönsakerna och resten som finns i harsadelformen och lägg i en
  9. Kastrull. Slå på vinet, vattnet och låt reducera i ca 20 minuter utan
  10. Lock, till ungefär 1 dl fond. Sila därefter av buljongen.
  11. Koka upp fonden. Lägg i senap och vispa ner smöret. Nu får inte såsen
  12. Koka. Vispa ner sardellerna och sist den hackade gräslöken.
  13. Skiva köttet och servera med grönsaker och rösti.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept