Från Nyhetsmorgon

Västerhavstorsk "Escabeche" med dillglacerad mandelpotatis

4

Du behöver

  • 4 bitar torsk
  • 2 st morot
  • 1 st paprika
  • 1 st fänkål
  • 1 st blekselleri
  • 1 st vitlök
  • 2 st charlottenlök
  • 500 g smör
  • 1 kg potatis
  • 5 dl tomatjuice
  • 2 dl olivolja
  • 1 st citron
  • kardemumma
  • nejlikor
  • anis
  • lagerblad

Gör så här

  1. Stek torskfilén hårt i en panna med skirat smör, skinnsidan först, till gyllenbrun färg. Tag ur fisken, förbered ett bläck med smör, vatten.
  2. Täck med plastfilm. Baka i ugn, 100 grader, ca 10 min.
  3. Strimla de rensade och skalade rotfrukterna, skiva löken i tunna skivor.
  4. Koka ihop tomatjuicen med oljan och citronen tillsammans med kryddorna.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. När såsen har infunnit rätt konsistens tillsättes grönsakerna.
  7. Låt stå och dra till fisken är klar, servera genast. Garnera med kryddorna.
  8. Vänd mandelpotatisen i dill och skirat smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept