Från Nyhetsmorgon

Tryfferat kycklingbröst och bräckt anklever

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst à 110 g
  • 4 skivor anklever à 70 g
  • 20 st minipurjolökar
  • 240 g potatispuré
  • 30 g tryffel i 12 små stavar
  • 12 g finhackad svart tryffel
  • 0,5 dl tryffelolja
  • 0,5 dl tryffeljus
  • 0,5 dl oxsvanssky
  • 1 dl stark kycklingfond
  • 0,5 dl mörk kalvsky
  • 60 g smör
  • mjölk
  • salt
  • nymalen peppar
  • grovt salt
  • fleur de sel

Gör så här

  1. K y c k l i n g b r ö s t :
  2. Drag skinnet från kycklingbrösten. "Späcka" varje bröst med tre tryffelstavar.
  3. Krydda med fint salt och nymalen peppar från kvarnen. Pensla fyra
  4. Fyrkantiga bitar aluminiumfolie med smält smör. Lägg ett kycklingbröst
  5. På varje foliebit. Häll 1 msk kycklingfond på varje bröst. Vik ihop till
  6. Fyra täta paket. Ställ kallt.
  7. P o t a t i s p u r é :
  8. Rör 200 g potatispuré med 1/2 dl tryffeljus, litet mjölk och 40 g smör
  9. Över svag värme. Rör ner 8 g hackad tryffel, när smöret smält. Smaka av
  10. Med salt och nymalen peppar. Håll purén varm i vattenbad.
  11. M i n i p u r j o l ö k a r n a :
  12. Ansa och spola purjolökarna. Sjud dem ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Tag upp dem. Kyl dem genast i iskallt vatten. Torka dem i hushållspapper. Drag av det yttersta bladet. Ställ åt sidan.
  13. S å s :
  14. Värm i en sauteuse skyn av oxsvans och kalv, kycklingfond och resten av
  15. Tryffeljusen. Red såsen med resten av potatispurén. Rör i 4 g hackad
  16. Tryffel. Krydda med fint salt och nymalen peppar från kvarnen.
  17. K y c k l i n g b r ö s t :
  18. Värm vatten till 80°. Lägg i paketen med kycklingbrösten. Låt ligga 5
  19. Minuter. Tag ut kycklingbrösten. Skär dem i tre skivor på längden. Ni kan också koka brösten 4 minuter i en ångugn och låta dem vila i 5
  20. Minuter.
  21. S e r v e r i n g :
  22. Värm kycklingbrösten 3 minuter i en varm ugn. Värm såsen under
  23. Tiden. Rör ner tryffeloljan i den varma potatispurén. Värm purjolökarna
  24. I varmt vatten. Salta och peppra anklevern på bägge sidor. Bräck den i en teflonpanna 1 minut på varje sida. Vänd dem på hushållspapper. Tag upp purjolökarna. Torka dem på hushållspapper. Fördela dem mitt på
  25. Fyra varma tallrikar. Lägg på ena sidan en stor sked potatispuré och en bit anklever med en strimma fleur de sel ovanpå. Lägg på andra sidan ett kycklingbröst skuret i tre skivor. Skeda sås över kycklingskivorna och purjolöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept