Från Nyhetsmorgon

Tomat- och örtbrässerad kalvlägg med risotto milanese

4

Du behöver

  • 1 kg skivad kalvlägg
  • 150 g morötter
  • 75 g soltorkade tomater
  • 200 g krossade tomater
  • 75 g bladselleri
  • 75 g purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • 1 st röd spansk peppar
  • 1 msk timjan
  • 0,5 st citron, rivet skal och saft
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 10 g hackad persilja
  • olivolja
  • vetemjöl, salt och peppar

Risotto milanese:

  • 3 dl Risotto:
  • 2 st schalottenlökar
  • olivolja
  • 7 dl kyckling- eller grönsaksfond
  • 75 g riven parmesanost
  • smör, salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa och bind upp kalvläggen. Vänd dem i mjöl och bryn köttet i olivolja. Skala och skär morötterna i cm-stora tärningar. Skär de soltorkade tomaterna grovt, strimla bladselleri och purjolök.
  2. Lägg kött, soltorkade tomater och morötter i en gryta.
  3. Tillsätt krossade tomater, vitlök, spansk peppar, timjan, citronsaft och skal, vatten, vin och kalvfond.
  4. Koka sakta under lock till köttet är mört, 1.5-2 timmar.
  5. Tillsätt purjolök, bladselleri och persilja, låt koka ytterligare 10 min.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Risotto:
  8. Skala och finhacka löken. Fräs den i olivolja tillsammans med riset tills
  9. Det blivit glansigt. Tillsätt saffran, vitt vin och kokande
  10. Fond och låt koka under ständig omrörning tills riset känns mjukt och
  11. Har en krämig konsistens.
  12. Man behöver fylla på med kokande fond flera gånger under kokningen.
  13. Avsluta med riven parmesanost, lite smör, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept