Från Nyhetsmorgon

Stockholmare med vårkål, kummin och dijonsenap

4

Du behöver

  • 8 st tunna kryddiga fläskkorvar (Stockholmare)
  • 2 st vårkål (eller 1 stort huvud)
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl vitvin
  • 20 g bacon
  • 2 st schalottenlökar
  • 60 g smör
  • 1 msk kummin
  • 10 g persilja
  • 10 g färsk timjan
  • 200 g liten potatis
  • 1 dl fransk senap
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn

Gör så här

  1. Potatisen skalas och kokas i lättsaltat vatten i ca 20 min, lyft ur potatisen och låt den svalna. Dela potatisen en gång på längden.
  2. Skär bort roten på kålen och finstrimla den. Lägg den strimlade kålen i kallt vatten.
  3. Löken skalas och skivas fint. Finstrimla bacon. Plocka timjanbladen från stjälkarna. Persiljan hackas fint.
  4. Sjud korven i vatten med lagerblad och vitpeppar.
  5. Fräs lök och bacon i lite av smöret, utan att det tar färg. Häll på buljongen och lägg i kålen som lyfts ur vattnet, låt det koka upp under lock. Lägg i potatisen när kålen har sjudit i ett par minuter. Rör i smöret. Lägg i litet i taget. Lägg i örterna och kummin, smaksätt med vitvinet, salt och peppar. Låt allt koka upp. Häll inte i vinet för lång tid innan ni skall äta, för då blir kålen grå. Servera med korven och dijonsenap
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept