Från Nyhetsmorgon

Soppa av ugnsbakade persikor och snabb svartvinbärskaka

4

Du behöver

  • 4 persikor
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 msk muscovadosocker eller råsocker
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten

Svartvinbärskaka:

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl svarta vinbär
  • 50 g krossad mandel

Gör så här

  1. Dela persikorna och tag ur kärnan, lägg i ugnsfast form med snittytan uppåt.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur "märgen" och lägg i en kastrull med kanelstången. Strö socker över persikorna och baka i 200 c i ca 15 minuter. Koka upp kryddorna i vinet och vattnet.
  3. Dra skalet av persikorna och lyft upp vaniljstången och kanelstången ur vätskan. Mixa samman lagen med persikorna. Ställ kallt att svalna. Servera soppan kyld.
  4. Rör samman ägg och socker med en visp (dom ska inte vispas vita och luftiga)
  5. Rör ned mjölet, smöret och vaniljsockret.
  6. Slå i en smord form och strö svarta vinbär och mandel över kakan.
  7. Baka i 200 c ca 18 minuter.
  8. Servera kakan med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept