Från Nyhetsmorgon

Skaldjurskastrull med fänkål och tomat

4

Du behöver

  • 3 st fänkål
  • 200 g kokt potatis
  • 2 st salladslökar
  • 2 st plommontomater
  • 10 g dill
  • 10 g persilja
  • 800 g färska blåmusslor
  • 100 g räkstjärtar
  • 100 g kräftstjärtar
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 l vatten

Gör så här

  1. Ansa och skölj fänkålen, dela fänkålen på mitten längs med. Skär sedan i cm tjocka skivor på längden. Lägg fänkålen i en kastrull med buljongtärningen, saffran, citronjuice och slå på vattnet. Låt det koka försiktigt i ca 15 min. Under tiden kastrullen kokar, så ansa salladslöken och skölj och skiva fint. Dela tomaterna i 4 klyftor, skär bort skinn och kärnhus, dela varje klyfta ytterligare en gång. Finskär persilja och dill. När fänkålen har kokat färdigt läggs den kokta potatisen i samt blåmusslorna. Låt koka ytterliggare ca 3 minuter eller tills musslorna har öppnat sig. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt sjuda lite, ca 1 minut. Servera gärna nybakat bröd och vitlöksmajonnäs till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept