Från Nyhetsmorgon

Rostad pumpa med karljohansvamp och parmesan

4

Du behöver

  • 1 kg pumpa, butternut squash
  • 200 g karljohansvamp
  • 20 g pumpakärnor
  • 50 g parmesanost
  • 50 g smör
  • 0,5 dl balsamicovinäger
  • 10 g vattenkrasse
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tag ur kärnhuset ur pumpan och dela pumpan i klyftor. Ansa och skär bort fötterna på svampen. Bryn smöret i en kastrull, sila genom finmaskig sil och blanda med balsamicovinäger, salt och peppar. Håll dressingen ljummen. Rosta pumpakärnorna i 200 grader varm ugn i ca 10 min, låt svalna.
  2. Hyvla parmesanosten. Rosta pumpan med olivolja, salt och peppar i 200 grader varm ugn i ca 20 min eller tills den är mjuk. Stek svampen gyllenbrun i stekpanna.
  3. Vid servering:
  4. Blanda pumpaklyftorna och svampen. Häll på dressingen och strö på kärnorna, avsluta med parmesan och krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept