Piggvar stekt på benet med Wallenbergare, svart trumpetsvamp, spritärtor och hummersky

Från Nyhetsmorgon
4

Du behöver

  • 1 st piggvar på ca 2-3 kg
  • 1 dl hummerfond
  • 120 g trumpetsvamp
  • spritärtor
  • 2 st schalottenlök
  • 12 st körsbärspotatisar
  • 100 g finmalen kalvfärs
  • 1 st äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • fint siktat rivebröd (endast det vita)

Gör så här

  1. Kör den finmalna färsen i mixer till den knyter sig. Tillsätt sedan äggula samt vispgrädden, forma till små Wallenbergare, vändes i strömjölet, stekes varmt.
  2. Piggvaren styckas i 4 bitar, stekes gyllenbruna i panna, sätt i ugn 200 grader i ca 10-12 minuter.
  3. Hacka schalottenlöken fint, svettas mjuka utan att ta färg. Fräs den svarta trumpetsvampen med de blancherade spritärtorna. Tillsätt löken, salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept