Från Nyhetsmorgon

Öppen sparrisomelett med bacon och gräslök

4

Du behöver

  • 12 st ägg
  • 8 msk mjölk
  • 4 st salladslökar
  • 1 kg vit sparris
  • 100 g skivad bacon
  • 10 g gräslök
  • 10 g persilja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sparrisen skalas runt om, utom knopparna. Koka dem sedan försiktigt i saltat och lättsockrat vatten i ca 10 min, kyl av dem i iskallt vatten. Låt torka på papper. Finskär persilja och gräslök. Skiva salladslöken fint. Stek baconskivorna gyllenbruna och frasiga i stekpanna. Lägg dem sedan på papper så att överblivet fett rinner bort. Stek sparrisen i smör, låt sparrisen ligga i tills den fått en fin färg, tillsätt den skivade salladslöken. Smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över gräslök och persilja.
  2. Vispa samman ägg och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Stek 4 tunna omeletter i stekpanna med glatt yta. Lägg på sparrisen och avsluta med baconskivorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept