Från Nyhetsmorgon

Mildrökt lax med avokado och färskpotatissallad

4

Du behöver

  • 600 g färsk laxfilé
  • 2 st avokado
  • 200 g färsk potatis
  • 10 g körvel
  • 1 st citron
  • juicen av 0.5 citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 kruka romansallad
  • salt
  • svartpeppar
  • Abu rök
  • Rök spån

Gör så här

  1. Röklåda och spån finns att köpa i fiskebutiker och välsorterade matbutiker.
  2. Skär ut laxen i 4 jämnstora bitar. Salta lite på laxbitarna. Rök laxen i ca 1 minut i röklådan. Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 20 min, kyl av i kallt vatten. Blanda matlagningsyoghurten med citronjuicen och smaka av med salt och peppar. Baka laxen i 140 grader varm ugn i ca 10 min.
  3. Vid servering:
  4. Dela potatisarna en gång och blanda dem med yoghurtdressingen. Tillsätt bitar av avokado och romansallad. Servera med ljummen lax och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept