Från Nyhetsmorgon

Mandelpotatis och blomkålspuré samt potatiskex och smörad citronbuljong

10

Du behöver

  • Mandelpotatis och blomkålspuré samt potatiskex
  • 1,5 kilo mandelpotatis, skalad
  • 1 huvud blomkål, delad i mindre buketter
  • 3 dl mjölk
  • 300 g smör, osaltat
  • 1 dl grädde
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 st schalottenlökar, finskurna
  • 30 g strimlad bladpersilja
  • salt
  • peppar från kvarn
  • socker
  • Potatiskex till garnityr
  • 500 g skalad potatis, kokas och passeras
  • 150 g rumstempererat smör
  • 100 g äggvita
  • 200 g potatismjöl
  • Smörad citronbuljong
  • 1 liter god kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 st schalottenlökar, finskurna
  • 0,5 st apelsin, saft och cest
  • 0,5 st citron, saft och cest
  • 0,5 st lime, saft och cest
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Obs! Övriga tillbehör hittar du under receptet: Halstrad rimmad torsk, tomat-timjanmojjo och ragu
  2. Mandelpotatis och blomkålspuré samt potatiskex
  3. Koka mandelpotatis och passera. Värm mjölk och smör och blanda samman med potatis, till önskad konsistens. Smaka upp med salt, peppar och lite socker. Fräs schalottenlöken och hälften av blomkålen, slå på grädde och kycklingbuljongen.
  4. Koka tills blomkålen är mjuk, mixa och passera till en slät kräm. Smaka upp med salt och peppar. Plocka den resterande blomkålen i små buketter, blanchera buketterna. Vänd i blomkålsbuketterna och den strimlade persiljan i blomkålskrämen. Lägg upp purén i små a part formar, fyll upp hälften med puré och täck med blomkålskrämen.
  5. Potatiskex till garnityr
  6. Allt blandas samman, och formas till små kex som bakas i ugn. Potatiskexen läggs på torsken precis före servering.
  7. Smörad citronbuljong
  8. Fräs schalottenlöken, slå på kycklingbuljongen. Reducera tills hälften återstår, tillsätt grädde
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept