Från Nyhetsmorgon

MALLORCINSK PAELLA À LA LARSON

12

Du behöver

  • 1 burk gröna bönor
  • 1 st stor purjolök
  • 200 g champinjoner
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g fläskschnitzel
  • 400 g kycklinglever
  • 13 dl snabbris
  • 1 l 1.5-2 liter hönsbuljong
  • 2 st röda paprikor
  • 800 g frysta gröna ärtor
  • 1 burk kronärtskocksknyten
  • 1 Paket krabbpinnar
  • 12 st 12-15 kycklingklubbor (grillade eller ugnsstekta)
  • 15 st stora räkor
  • 10 st stora kokta musslor
  • stora kokta musslor
  • svartpeppar
  • salt
  • olja el. flytande margarin
  • paprikapulver/grillkrydda
  • dragon/ev egna kryddor efter behag
  • citronklyftor till servering

Gör så här

  1. Skär ner bönor, purjolök och champinjoner i små bitar tillsammans med
  2. Pressad vitlök och kryddor. Ha ner det i en stor spansk panna (eller
  3. Långpanna eller liknande).
  4. Tillsätt bitar av kycklingfilé, fläskschnitzel och kycklinglever och
  5. Bryn det.
  6. Ha i riset och späd med buljong. Det får inte koka torrt i botten. Låt
  7. Det hela puttra sakta och rör hela tiden. Färgsätt så det färdiga riset
  8. Med gurkmeja eller saffran och ha i paprikpulver. Låt de gröna ärtorna
  9. Koka med de sista fyra minuterna och ha även i paprika och delade
  10. Kronärtskockor.
  11. Tillsätt så krabbpinnarna och ha i kycklinglår, räkor och musslor. Låt
  12. Allt bli varmt.
  13. Serveras med citronklyftor, fylligt rödvin och vitt bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept