Lokes avokadosoppa med fetaost och kantareller

2

Du behöver

  • 2 st mogna avokador
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl hönsbuljong (1.5 tärningar)
  • 2 dl färska kantareller
  • 1 st rödlök
  • 200 gr grekisk fetaost, tärnad
  • 1 msk olivolja
  • salt och vitpeppar
  • 4 st långa gräslökstrån till garnering

Gör så här

  1. Skär avokadorna i bitar. Fräs dem och halva rödlöken i olivolja. Späd på med hönsbuljong och crème fraîche. Låt puttra 1-2 minuter (avokadorna får inte tappa färgen).
  2. Mixa soppan slät, helst i mixer. Om soppan blir för tjock, späd med lite vatten till önskad konsistens. Salta och peppra. Låt sjuda cirka en minut.
  3. Fräs resten av rödlöken i olivolja. Lägg i kantarellerna. Strax innan de är färdigstekta, lägg i fetaosten och blanda. Den får inte smälta helt.
  4. Häll upp den heta soppan i djupa tallrikar. Lägg i en rejäl sked av kantarellröran i mitten. Garnera med gräslöksstrån.
  5. Servera helst med mousserande vin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept