Från Nyhetsmorgon

Kycklinggryta från Peru med saffransris

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • 8 st medelstora potatisar
  • 2 st chilifrukter
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl vatten
  • 250 g frysta gröna ärtor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • matolja
  • 5 dl jasminris
  • 1 l vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 påse saffran (0,25 g)
  • salt

Gör så här

  1. Värm en ler- eller gjutjärnsgryta. Ha i matolja och låt den bli varm.
  2. Putsa kycklingfiléerna och skär de i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Fräs
  3. Bitarna i grytan under omrörning i ca 10 minuter. Skiva vitlöken fint
  4. Och hacka lökarna. Fräs en liten stund tillsammans med kycklingen.
  5. Mixa koriandern tillsammans med vatten till en slät grön vätska. Ställ
  6. Åt sidan. Slanta morötterna i tunna skivor och skär potatisen i cirka 2
  7. Cm tunna skivor. Häll ner i grytan tillsammans med ett par deciliter
  8. Vatten.
  9. Skiva chilin fint (ta bort kärnorna och de vita "senorna"). Lägg ner
  10. Chilin i grytan. Salta och peppra. Låt alltsammans puttra i cirka 30
  11. Minuter. När cirka 5 minuter återstår ska ärterna och koriandermixen i.
  12. Gör jasminriset enligt anvisningarna på paketet. Pressa ner en
  13. Vitlöksklyfta och ha i saffran. Salta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept