Från Nyhetsmorgon

Kräftstjärtar med blomkålsskum, kräftolja och tryffel

Du behöver

Kräftolja:

  • kräftskal
  • fänkål
  • morot
  • gul lök
  • tomatpuré
  • lagerblad
  • timjan
  • 0,5 l olivolja

Skum:

  • 0,5 l mjölk
  • 300 gr blomkål
  • 80 gr riven parmesan
  • 1 msk tryffelolja

Gör så här

  1. Blanchera kräftorna i kokande vatten och pilla dem.
  2. Kräftoljan:
  3. Skalen krossas och fräses med mixad fänkål, morot, gul lök, tomatpuré,
  4. Lagerblad, saffran och timjan.
  5. Puttra 40 min i 0,5 l olivolja
  6. Låt dra och sila.
  7. Koka mjölk och blomkål mjukt, smält i parmesan och olja. Tillsätt 1,5
  8. Smält gelatinblad. Mixa, sila i en sifon.
  9. Går att servera varmt eller kallt
  10. Stek på de spettade kräftstjärtarna i klarat smör, salt och peppar.
  11. Spruta skummet i tallrik eller glas.
  12. Servera med mizunasallad och hyvlad tryffel, dutta på kräftolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept