Från Nyhetsmorgon

Kaninkorv

Du behöver

  • 100 g fläskkarré, finstrimlad
  • 50 g fläskkarré, grovmald
  • 300 g kanin, grovmald
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 200 g späck (malen)
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 st schalottenlök
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 1 st meter fårfjälster

Tryffelvinägrett:

  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 st tryffel, hackad färsk
  • salt
  • peppar

Jordärtskockkräm:

  • 0,5 l grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 kg jordärtskocka
  • salt

Gör så här

  1. Sautera schalottenlök, vitlök, slå på kycklingbuljongen och tillsätt kryddorna, koka ca 5 min, mixa slät och ställ in i kylen. Blanda ihop färserna och kryddblandningen, tryck ut färsen i fjälstret.
  2. Jordärtskockkräm:
  3. Skala och koka skockorna i grädden ca 25 min. Sila och torka skockorna i ugn, 130 grader ca 30 min, passera, tillsätt créme fraiche. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept