Från Nyhetsmorgon

Harfilé med honung- och ingefärsglaserade morötter

4

Du behöver

  • 4 st ytterfiléer av hare
  • 3 msk smör
  • salt och peppar
  • 30 st minimorötter
  • 4 st salladslökar, finskivade
  • 3 matskedar rinnande honung
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smör
  • 1 msk smör till att fräsa morötterna i
  • 6 st mandelpotatisar
  • 1,5 dl mjölk eller grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt

Gör så här

  1. Skala potatisen, dela och koka i lättsaltat vatten. När potatisen är klar, häll av vattnet och potatisen på plattan. Koka upp mjölken, pressa potatisen och blanda med mjölken samt den rivna pepparroten.
  2. Skala morötterna, fräs dem i smör och honung utan att ta färg. Tillsätt buljongen samt ingefäran. När morötterna känns klara, ta upp dem och vispa ner smöret i spadet. Smaka av med salt. Lägg tillbaka morötterna tillsammans med salladslöken och ge ett uppkok.
  3. Salta och peppra harfilén, stek runt om i het panna. Sätt in i ugnen på 100 grader i ca 5-10 min. Låt vila några minuter under folie.
  4. Uppläggning
  5. Lägg morötterna och spadet mitt på tallriken, skär upp harfilén, lägg ovanpå. Servera med moset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept