Från Nyhetsmorgon

Halstrad rimmad torsk, tomat-timjanmojjo och ragu

10

Du behöver

Torsken

  • 10 bitar torsk a 140 g
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • Tomat-timjanmojjo
  • 1 kilo mogna kvisttomater, skalade och urkärnade
  • 2 st plommontomater, skurna i små tärningar
  • 6 kvistar timjan, plockade
  • 3 st schalottenlökar, finskurna
  • 1 klyfta vitlök, finskuren
  • olivolja
  • saft från en 0.5 lime
  • salt
  • peppar från kvarn
  • socker

Ragu:

  • 20 st späda gröna sparrisknoppar
  • 10 st små jordärtskockor
  • 10 st små pärllökar
  • 1 knippe sticklök
  • 1 st rödlök, skuren i små tärningar
  • 2 st morötter, i tärningar
  • 3 dl kycklingbuljong
  • salt
  • peppar
  • 30 g smör
  • citronsaft

Gör så här

  1. Torsken
  2. Rör ut socker och salt i vattnet, lägg i torsken, låt ligga i 1 ½ timme. Tag upp torsken och halstra i smör. Baka torsken i ugn, ca 7 min på 120 grader.
  3. Tomat-timjanmojjo
  4. Fräs schalottenlök och vitlök. Lägg i och koka ur all vätska ur kvisttomaterna. Passera tomaterna, så att en kräm återstår, vänd i timjan och tomattärningar. Montera i lite olivolja. Smaka upp med salt, peppar, lime och ev.lite socker.
  5. Ragu
  6. Skala och blanchera sparris och pärllöken. Koka jordärtskockorna i hälften av kycklingbuljongen. Skär sticklöken i cm långa stavar. Låt den resterande kycklingbuljongen reducera, lägg i smöret och alla grönsakerna och låt buljongen koka in. Vänd runt grönsakerna med morot och rödlökstärningarna. Smaka upp med salt, peppar och lite citron.
  7. Fortsättningen på receptet hittar du under:
  8. Mandelpotatis och blomkålspuré samt potatiskex och smörad citronbuljong
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept