Från Nyhetsmorgon

Halstrad gösfilé med musselragu och stekt tomat

4

Du behöver

  • 1 kg musslor
  • 600 g gösfilé från stor gös
  • 0,5 st finhackad gul lök
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 2 st fänkål i klyftor
  • 2 st bakpotatisar, skalas och tärnas
  • 2 st skållade och skalade tomater
  • 1 bunt finhackad dill
  • 2 msk osaltat smör
  • 2 msk god olivolja
  • 2 msk vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rensa musslorna och skölj dem. Svetta lök + vitlök i lite smör, lägg ner
  2. Musslorna och rör om.
  3. Slå på vitt vin och lägg på ett lock och låt koka till musslorna har öppnat sig. Lyft upp musslorna på ett fat och låt
  4. Svalna. Sila buljongen i en ny kastrull och plocka ur musslorna ur
  5. Skalen. Lägg åt sidan.
  6. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar och lägg ner dem i buljongen. Ha därefter i fänkålen och låt sjuda i 7-8 minuter eller
  7. Tills grönsakerna är färdiga.
  8. Lägg under tiden fisken i en varm
  9. Stekpanna med olivolja. Stek fiskfilén med salt och peppar på i ca 2-3
  10. Minuter på varje sida. När fisken är vänd, lägg ner tomathalvorna i
  11. Pannan och låt steka på båda sidor.
  12. Lyft upp grönsakerna med t ex en hålslev och fördela dem på 4 djupa
  13. Tallrikar. Ha i smör och grädde i buljongen. Koka upp och mixa med en
  14. Stavmixer eller vanlig visp.
  15. Lägg därefter i dillen och rör om. Lägg upp fisken och tomaten på grönsakerna. Slå buljongen runtomkring och servera
  16. Genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept