Hallon- och yoghurtterrine med färska bär

Från Nyhetsmorgon
15 november 2007
4

Du behöver

Botten:

  • 100 g smör
  • 60 g florsocker
  • 60 g cornflakes
  • Fyllning:
  • 300 g 8-procentig yoghurt
  • saft av en halv citron
  • 60 g socker
  • 2 st äggulor
  • 5 blad gelatin, blötlagd i kallt vatten
  • 2 st äggvitor
  • 10 g socker
  • 150 g hallon, färska

Gör så här

  1. Vispa smör och florsocker till ett vitt skum, blanda i corn flakes. Klä en rak form med plastfilm. Tryck ut smör och corn flakes i botten. Ställ kallt. Blanda yoghurten med citronsaft, äggula och socker vispas poröst.
  2. Smält det urkramade gelatinet i lite hett vatten, blanda med yoghurtmassan. Vispa äggvitan, tillsätt sockret, rör ihop det försiktigt med yoghurtmassan. Fyll formen och låt kallna 2 timmar i kylskåp. Servera med lite hallonsås och färska bär.
  3. Tips!
  4. Vill du kan man utelämna corn flakes botten, fast det brukar vara gott med lite krispigt till den mjuka terrinen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept