Från Nyhetsmorgon

Grevens viltpaté med kanel- och senapskryddad körsbärsmousse

4

Du behöver

  • 700 gram viltfärs
  • 1 st rådjursfilé
  • 200 gram späck, hackat
  • 2 st lök, finhackad
  • 2 st ägg
  • 2 deciliter grädde
  • 0,5 dl rödvin
  • lingon
  • timjan
  • salt
  • peppar
  • 200 gram körsbär
  • 0,25 liter vatten
  • 1 matsked senap
  • malen kanel

Gör så här

  1. Malet viltkött blandas med hackat späck, hackad lök, lingon och timjan, ett par ägg och grädde. Häll i en skopa rödvin. Krydda med
  2. Salt och peppar. Hälften av smeten hälls i botten av en form. På detta lägger man en brynt rådjursfilé. Tryck ner filén lite i färsen. Sen
  3. Fyller man på med resten av färsen upp till kanten. Gräddas i vattenbad i ugnen 150 grader, ca 1,5 till 2 timmar. Låt det stå i formen över
  4. Natten. Sen är det klart att servera i tjocka skivor.
  5. Körsbärsmousse:
  6. Hetta upp smör i en kastrull, häll i sura körsbär och låt det koka ca 5 minuter. Mosa sedan körsbären - dock inte alltför fint. Blanda
  7. Med senap och vatten till en trögflytande konsistens. Låt det hela koka upp under omröring. Tillsätt salt, peppar och kanel. Moussen får
  8. Gärna vara lite kryddstark. Serveras kallt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept