Från Nyhetsmorgon

Generalguvenörens favorita kalvstek med druv- och tryffelsås

4

Du behöver

  • 1 st kalvinnerlår
  • 20 st kastanjer, kokta
  • färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 4 dl rödvin
  • 1 st lök

Ingredienser, sås:

  • 30 g smör
  • mjöl
  • stekskyn
  • 1 dl Maderia
  • 2 msk rödvinbärsgelé
  • 2 msk druvor, inlagda
  • tryffelolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär upp benfritt kalvinnerlår så att det kan fyllas med hackade kokta kastanjer och stora färska rosmarinkvistar. Salt och peppar. Rulla
  2. Ihop och bind upp. Brynes i stekpanna med lite smör. Lägg över i en ugnssäker form och häll över rödvin, buljong och några
  3. Grovhackade rotfrukter. Bräsera i ugnen på ca 130 grader till en innertemperatur på 62 grader. Ta ut, linda steken i folie och låt vila i ca
  4. Minuter. Skäres i dukattjocka skivor.
  5. Gör en redning av smör och mjöl i en kastrull. Sila i skyn från kalvsteken. Tillsätt Madeira och låt koka upp. Smaka av med
  6. Vinbärsgelé, tryffelolja, salt och peppar. Avsluta med att lägga i kärnfria druvor i vinäger. Servera varmt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept