Från Nyhetsmorgon

Gazpacho

10

Du behöver

  • 600 g gurka
  • 300 g paprika, gul och röd
  • 600 g tomater
  • 100 g lök
  • 10 g vitlök
  • 100 g mie de pain
  • 400 ml buljong
  • 50 ml rödvinsvinäger
  • 80 ml olivolja, kallpressad
  • salt, peppar, tabasco
  • Garnityr:
  • 150 g bröd
  • 150 g gurka
  • 150 g paprika, gul och röd
  • 150 g tomater

Gör så här

  1. Skala och kärna ur gurkan och tomaterna. Dela paprikan, ta ur kärnor och tjocka mellanväggar. Skär allt i grova bitar. Skala och hacka lök samt vitlök. Blötlägg mie de pain i buljongen. Mixa alla ingredienserna till en slät massa, passera genom sikt om det behövs. Tillsätt olivolja tills du får en lagom konsistens på soppan. Smaksätt med vinäger, salt och tabasco.
  2. Garnityr:
  3. Kanta brödet, tärna det och rosta i ugn. Skala och kärna ur grönsakerna. Tärna i olika storlekar till garnityr.
  4. Uppläggning:
  5. Häll soppan i djupa tallrikar. Garnera med en sked av grönsakerna. Servera brödtärningarna på sidan om.
  6. Du kan även servera löjrom eller halstrade pilgrimsmusslor tillsammans med grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept