Från Nyhetsmorgon

Enkel köttfärspizza med yogurtsås och/eller aubergineröra

4

Du behöver

  • Deg:
  • 6 vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 25 g torrjäst
  • Fyllning:
  • 450 g lammfärs (nötfärs funkar också)
  • 2 st gul lök, hackad
  • 2 st tomater, skållade
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 st röd paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 krukor mynta
  • 1 kruka persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Degen:
  2. Blanda samman vetemjöl, salt och jäst. Häll på ljummet vatten och blanda till en slät deg. Låt vila under plast i kylen ca 30 minuter. Degen kan med fördel
  3. Göras dagen innan.
  4. Fyllning:
  5. Hacka och fräs löken på svag värme, tills den blir mjuk. Kör tomater, tomatpuré, vitlök, persilja, mynta och chili i mixer eller med en mixerstav. Finhacka
  6. Paprikan. Blanda allt med köttfärsen, salta och peppra.
  7. Kavla ut degen i små rundlar på ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och lägg köttfärsröra i ett jämnt, tunt lager på varje
  8. Rundel. Spar ca 1 cm degkant, som du viker upp och penslar med lite olivolja.
  9. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept