Från Nyhetsmorgon

Ebi no tempura

Du behöver

  • 400 g tigerräkor eller stora räkor
  • 1 st ägg
  • 6 msk potatismjöl
  • olja
  • 3 st torkade rödpepparfrukter
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 bitar ingefära
  • 1 msk whiskey
  • 1 msk sake
  • 1 msk socker
  • 3 msk soja
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 krm aji-no-moto

Gör så här

  1. Skala räkorna och dela dem i tre. Dela rödpepparfrukterna, ta ut kärnor
  2. Och hacka dem fint. hacka vitlök, skala ingefära och skär i tunna
  3. Skivor.
  4. Häll räkor, ägg och potatismjöl i en bunke och rör om ordentligt.
  5. Lägg rödpeppar, vitlök och ingefära i en skål. Häll på whiskey, sake,
  6. Socker, soja, su-vinäger, vatten och aji-no-moto. Rör om så att sockret
  7. Löser sig.
  8. Häll generöst med olja i tjockbottnad kastrull, värm till 170 grader,
  9. Lägg i räkor en efter en och låt dem sen rinna av på galler eller
  10. Hushållspapper.
  11. Värm upp en stekpanna på hög värme, tillsätt 2 msk olja.
  12. Rör om såsen (torkade, rödpepparfrukter, vitlökskluftor, igefära, whiskey, sake, socker, soja, vinäger, vatten, aji-no-moto)
  13. Och hälli stekpannan och koka upp.
  14. Lägg i räkorna och sänk värmen till
  15. Medel. Låt såsen koka in. Lägg upp i skål och häll såsen över.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept