Dinkelminestrone

4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • olivolja
  • 4 tomater
  • 3 dl hela dinkelkorn
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 svartrötter
  • 1 bit rotselleri
  • 2 morötter
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 50 g pinjenötter
  • salt och peppar
  • Gremolata
  • 1 citron
  • En knippe bladpersilja
  • 1 vitlöksklyftor
  • 100 g parmesanost eller västerbottenost

Gör så här

  1. Skala och hacka lök. Skala och hacka vitlök fint. Skär tomaterna i bitar. Häll lite olivolja i en stor gryta och bryn lök och vitlök i någon minut. Lägg i tomaterna och hela dinkelkorn. Slå på vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt koka på svag värme i ca: 25 minuter. Skala och skär svartrötter, rotselleri och morötter i mindre bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Hetta upp en stekpanna och bryn sidfläsk, rotfrukterna och pinjenötter och lägg i grytan. Låt koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Gör gremolatan: Riv skalet fint från en citron och lägg i en skål. Riv vitlöken och parmesanosten och lägg i skålen. Hacka bladpersilja fint och blanda med citronskal, vitlök och ost. Servera soppan i djupa fat och strö på gremolata vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept