Från Nyhetsmorgon

Citrongrässoppa med ingefärsparfait och exotiska frukter

10

Du behöver

  • 275 g socker
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • limesaft
  • skalet av 1 limefrukt
  • 2 st stjärnanis
  • 125 g citrongräs
  • 8 g arrowrot
  • 0,5 st lime
  • 1 krm citronsyra

Frukter:

  • 2 st papaya
  • 1 st ananas
  • 1 st mango
  • 10 st passionsfrukter
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • 3 msk smör
  • 1 msk Grand manier

Parfait:

  • 8 dl grädde
  • 8 st äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 36 g ingefära, syltad
  • 1 dl ingefärslag

Gör så här

  1. Koka upp socker, vin, vatten, limesaft, skal och stjärnanis. Skär citrongräset i tunna skivor, ge ett uppkok i 1-2 tim, tillsätt och låt dra 1-2 tim. Sila av, ge ett snabbt uppkok och red med arrowrot utrört i limesaft. Smaka av med citronsyra och ställ kallt. Skala och tärna frukterna, skeda ur passionsfrukten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept