Från Nyhetsmorgon

Chokladgalette med chokladsorbet och apelsinsirap

12

Du behöver

C h o k l a d s o r b e t :

  • 400 g strösocker
  • 1 l vatten
  • 200 g osötad blockchoklad
  • 80 g cacao

G a l e t t e s :

  • 450 g guanajachoklad från Valrhôna
  • 380 g vispgrädde
  • 50 g glukos
  • 60 g smör
  • 2 msk cognac

C h o k l a d g l a s y r :

  • guanajachoklad från Valrhôna

A p e l s i n s i r a p :

  • nypressad och silad apelsinjuice
  • socker

C h o k l a d s i r a p :

  • kakao
  • socker
  • vatten

Gör så här

  1. C h o k l a d s o r b e t :
  2. Koka vatten och socker till en lag.
  3. Hacka chokladen. Blanda den med kakaon.
  4. Rör ner choklad och kakao i 750 g varm sockerlag, så chokladen smälter
  5. Och ni får en jämn massa. Ställ den att kallna.
  6. Kör i sorbetmaskin.
  7. G a l e t t e s :
  8. Runda utstickare, formar utan botten, 7,5 cm i diameter
  9. Och 1,5 cm höga
  10. Hacka chokladen.
  11. Koka upp grädden med glukosen. Lägg i chokladen i den riktigt varma
  12. Grädden. Rör om väl så chokladen smälter. Rör i smör och cognac.
  13. Ställ formarna på smörpapper. Fyll dem med chokladen. Ställ dem kallt,
  14. Så chokladen stelnar.
  15. C h o k l a d g l a s y r :
  16. Smält chokladen. Doppa ner galetterna i chokladen. Lägg upp dem att
  17. Stelna.
  18. A p e l s i n s i r a p :
  19. Koka ihop juicen med socker till en sirap.
  20. C h o k l a d s i r a p :
  21. Koka ihop kakao, socker och vatten till en sirap.
  22. U p p l ä g g n i n g :
  23. Lägg en chokladgalette på varje tallrik och ett ägg chokladsorbet vid
  24. Sidan. Droppa på choklad- och apelsinsirap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept