Asiatisk kycklinggryta
Asiatisk kycklinggryta
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 2 förp kokosmjölk
- 1-2 burkar crème fraîche
- 1 förp Tom Ka kryddpasta
- 1 msk kalvfond
- 2-3 klyftor vitlök
- 1 tesked currypasta (grön)
- ca 2 msk gurkmeja
- 5-6 limeblad
- 2 förp bambuskott, strimlade
- 250 g sockerärtor
- 2 röda paprikor
- salt
- ca 2 msk gurkmeja
- sweet chilisås till servering
- basmatiris
Gör så här
- Skär kycklingfilén i centimetertjocka kuber. Fräs i matolja eller smör i
- En stor gryta. Hacka limebladen och vitlöken fint.
- När filébitarna fått lite färg häller man i limebladen, vitlökshacket,
- Kokosmjölken, creme fraichen, kalvfonden, currypastan och kryddpastan.
- Koka upp och smaka av.
- Strimla paprikan och ha i den i grytan tillsammans med bambuskottstrimlorna. Låt allt puttra i 15-20 minuter. Ha i gurkmeja så
- Att grytan blir gul - obs inte för mycket då kan det bli beskt.
- Finstrimla till slut sockerärtorna och lägg ner i grytan som nu inte får
- Koka igen. Gör den det kommer ärtorna att bli gråa och fula.
- Servera med ris (tillagas efter anvisningarna på paketet) och sweet chilisås.