Asiatisk kycklinggryta

Asiatisk kycklinggryta

16 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 förp kokosmjölk
  • 1-2 burkar crème fraîche
  • 1 förp Tom Ka kryddpasta
  • 1 msk kalvfond
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 tesked currypasta (grön)
  • ca 2 msk gurkmeja
  • 5-6 limeblad
  • 2 förp bambuskott, strimlade
  • 250 g sockerärtor
  • 2 röda paprikor
  • salt
  • ca 2 msk gurkmeja
  • sweet chilisås till servering
  • basmatiris

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i centimetertjocka kuber. Fräs i matolja eller smör i
  2. En stor gryta. Hacka limebladen och vitlöken fint.
  3. När filébitarna fått lite färg häller man i limebladen, vitlökshacket,
  4. Kokosmjölken, creme fraichen, kalvfonden, currypastan och kryddpastan.
  5. Koka upp och smaka av.
  6. Strimla paprikan och ha i den i grytan tillsammans med bambuskottstrimlorna. Låt allt puttra i 15-20 minuter. Ha i gurkmeja så
  7. Att grytan blir gul - obs inte för mycket då kan det bli beskt.
  8. Finstrimla till slut sockerärtorna och lägg ner i grytan som nu inte får
  9. Koka igen. Gör den det kommer ärtorna att bli gråa och fula.
  10. Servera med ris (tillagas efter anvisningarna på paketet) och sweet chilisås.