Från Nyhetsmorgon

Asiatisk kycklinggryta

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1-2 burkar creme fraiche
  • 1 påse Tom Ka kryddpasta
  • 1 matsked kalvfond
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 st tesked currypasta (grön)
  • ca 2 msk gurkmeja
  • 5-6 limeblad
  • 2 burkar strimlade bambuskott
  • 250 g sockerärtor
  • 2 st röda paprikor
  • salt
  • ca 2 msk gurkmeja
  • sweet chilisås till servering
  • basmatiris

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i centimetertjocka kuber. Fräs i matolja eller smör i
  2. En stor gryta. Hacka limebladen och vitlöken fint.
  3. När filébitarna fått lite färg häller man i limebladen, vitlökshacket,
  4. Kokosmjölken, creme fraichen, kalvfonden, currypastan och kryddpastan.
  5. Koka upp och smaka av.
  6. Strimla paprikan och ha i den i grytan tillsammans med bambuskottstrimlorna. Låt allt puttra i 15-20 minuter. Ha i gurkmeja så
  7. Att grytan blir gul - obs inte för mycket då kan det bli beskt.
  8. Finstrimla till slut sockerärtorna och lägg ner i grytan som nu inte får
  9. Koka igen. Gör den det kommer ärtorna att bli gråa och fula.
  10. Servera med ris (tillagas efter anvisningarna på paketet) och sweet chilisås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept